• darkblurbg
    MediSchoon

10-09-2020

 

Aandacht voor terugbrengen ongebruikte geneesmiddelen tijdens ´De Week van Ons Water’

Het terugbrengen van ongebruikte geneesmiddelen naar de apotheek staat centraal tijdens ‘De Week van Ons Water’ van 10 tot 25 oktober. Het ministerie van Infrastructuur en Water (I&W) en Ons Water vragen in deze periode aandacht voor geneesmiddelenresten in het milieu en de schadelijke gevolgen daarvan. Apothekers kunnen tijdens ‘De Week van Ons Water’ het Nederlands publiek bewuster maken om ongebruikte geneesmiddelen terug te brengen naar de apotheek en niet door de gootsteen te spoelen of bij het gewone huisvuil te doen.

Een deel van de geneesmiddelengebruikers weet niet dat geneesmiddelen bij de apotheek en de milieustraat kunnen worden ingeleverd. Apothekers in Nederland zamelen sinds jaar en dag ongebruikte geneesmiddelen van patiënten in. Op de KNMP-site zijn daarvoor al materialen beschikbaar. Vanaf eind september is er een aanvullende toolkit met draaiboeken beschikbaar. Tevens ontvangen apothekers een poster voor ‘De Week van Ons Water’ via het Pharmaceutisch Weekblad van 2 oktober.

De KNMP ondertekende eerder de ‘Green deal duurzame zorg’ en werkt gedurende ‘De Week van Ons Water’ samen met de ministeries van I&W en VWS, ´Ons Water´, IVM, Medischoon en de Coalitie Duurzame Farmacie.

 

Bron: www.knmp.nl